Quantcast
Channel: Copilul Meu
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Cu burtica la soare

$
0
0

Cu burtica la soare

Soarele,  sursa de frumusete, fericire si dinti sanatosi

In primul rand, lumina solara sporeste productia de serotonina, aducand o stare de bine. Relaxarea pe sezlong aduce confort pentru picioarele sensibilizate in sarcina, iar vitamina D produsa in timpul baii de soare ajuta la fixarea calciului in oase si dinti. Si, cum stim ca, pentru gravide, calciul si ( mai ales ) fixarea lui in organism reprezinta o problema, iata un motiv in plus sa se bucure de plaja. Deficienta de vitamina D este cauza multor probleme osoase ale sugarilor, deficienta mostenita de la mama. De aceea este important ca gravida sa stea la soare pentru a-si asigura cantitatea necesara din aceasta vitamina pe timpul sarcinii.

Expunerea la soare

O gravida nu poate sta la plaja cat e ziua de lunga. Razele solare din miezul zilei sunt nocive pentru toata lumea, cu atat mai mult femeia insarcinata trebuie sa fie precauta. Expunerea la soare se face: dis-de-dimineata pana la 9:30, maxim 10, iar dupa-amiaza dupa ora 18. Atentie! Daca este innorat sau frig afara (bate vantul) nu inseamna ca nu arde soarele sau ca nu trebuie folosita crema cu SPF. Pentru gravidutele cu pielea sensibila recomandam o crema bio cu protectie solara inalta 30. Pentru un ten deschis, predispus la pistrui, va recomandam o crema cu protectie solara inalta 50. Nu uitati de cei mici, si ei au mare nevoie de protectie solara, deci cumparati-va inca de acum cremele cu factor de protectie, nu asteptati vara.
Fata, mainile si orice portiune de piele expusa la soare trebuie protejata, mai ales cand vine vorba de pielea sensibila a copiilor. Sa nu uitam de burtica! Chiar daca bebele este bine protejat in uterul mamei si razele solare nu ajung pana la el, pielea de pe burtica poate avea de suferit din cauza soarelui. Este oricum supusa unei grele incercari (se intinde mult) si nu trebuie solicitata si mai mult. Soarele usuca pielea, iar pielea uscata face mai repede vergeturi.

Nici sanii nu trebuie neglijati pentru ca si ei sunt solicitati foarte mult in aceasta perioada. Pentru a-i proteja este indicat un sutien cu intarituri la cupe.

Gravida la plaja

Creme de protectie

In timpul verii, produsele de protectie solara sunt absolut necesare, fie ca stai la plaja , te plimbi sau doar mergi pe strada.Desi multe gravide au inca dubii, cremele de protectie solara nu le sunt contraindicate nici de ginecolog, si nici de dermatolog. Foloseste creme adecvate tipului de piele , iar cand soarele arde foarte tare, chiar daca este intervalul recomandat expunerii, foloseste creme cu factor de protectie de 30 si peste, poate chiar creme cu factor de protectie 50 pentru cele care au tenul deschis si se ard repede.

Ce purtam la plaja?

Recomandarile sunt aceleasi ca la oricine: haine racoroase, vaporoase, deschise la culoare, din materiale naturale. La plaja foloseste costume de baie intregi, care sa acopere burtica si sanii. Aceste zone sunt sensibile si se pot arde usor. In plus, burtica in bataia soarelui se va transforma intr-un cuptor pentru bebe, asa ca ai grija sa nu se incinga, acopera burtica cu un prosop. La fiecare jumatate de ora, fa cativa pasi , de preferat pe malul marii, prin apa.
Poarta palarii (de ex., o palarie ieftina de la Miniprix, sau dupa buget, o palarie Armani) si tine la indemana mereu o sticla de apa. Apa, nu suc ! Deshidratarea poate fi o problema care aduce prejudicii sarcinii – chiar suferinta fetala, prin scadearea de lichid amniotic.

GRAVIDA LA APA?

Da! O gravida poate inota si chiar este indicat,  daca nu are contraindicatii la efort . Intra in apa doar daca este calda si linistita ! Apa foarte rece iti poate provoca temutele contractii, la fel valurile . Cand apa este calda , inoata cat poti de mult, acest gene de miscare maseaza delicat toti muschii corpului si reduce usor confortul picioarelor. Nu trebuie sa ne fie frica nici de apa calda, ea nu poate determina contractii.

GRAVIDA LA SOLAR?

Nu, in niciun caz! Este raspunsul dat atat de medicul ginecolog, cat si de cel dermatolog.
„Razele emanate din aparatele solare sunt cu putere de patrundere mai mare si efecte nocive inca necunoscute in totalitate pentru corp. Solarul este contraindicat femeilor in general. Pentru cele care nu stiau, 15 minute de solar sunt echivalentul unei zile intregi pe plaja.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Latest Images